"За нас най-важното е възстановяването на нормалния живот в страната – отпадането на ограниченията, носенето на маски и задължителните залени сертификати и евентуално задължителната ваксинация", коментира след консултациите при президента Румен Радев лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Споделихме и притесненията от задаващата се сериозна ценова криза от цената на тока след нова година, споделихме и че трябва да се коментират три важни въпроса – демографската криза, образователния проблем и здравния апокалипсис", уточни Костадинов.

"Нека да видим първо какви приоритети смята да наложи това правителство", отбеляза Костадинов на въпрос дали ще подкрепят предложение за коалиционен кабинет.

"Ако приоритетите му са продължаване на мерките, които служебният кабинет наложи, ако иска да въведе еврото от 1 януари 2024 г., ако смята да продължава унизителната българска външнополитическа зависимост, няма как да го подкрепим", обяви лидерът на партия "Възраждане".

По думите му един добър знак от страна на бъдещото правителство ще е да отпаднат всички предпазни мерки. Според Константинов затварянето стресира обществото и икономиката, а една голяма част от инфлационния индекс тази година се дължи на мерките. 

Попитан за въвеждане на задължителен зелен сертификат в парламента, Костадинов каза, че това представлява скрита форма на държавен преврат. "Как някой решава, че определя едни народни представители дали да идват на работа или да не идват. Това означава, че някой суспендира вота на българския избирател, няма как да стане", заяви Костадинов. Тук говорим за откровена провокация към "Възраждане", няма какво да се лъжем, всички знаем, че заради нас се прави това, коментира още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!