„Много са изискванията и неотложните решения, които чакат вниманието на българските народни представители. Изключително важно е те да бъдат приоритизирани така, че да бъдат в максимален интерес на българите“.

Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с представителите на партия „Възраждане“.

"Не деля партиите по тяхната численост, всяка една е важна", заяви държавният глава.

„За нас е важно да чуем как вие виждате работата на новия парламент и работата с бъдещото правителство, което се надявам най-сетне да имаме като редовно“, каза още президентът.

По думите му на базата на консултациите предстои в близките дни при готовност за коалиционно споразумение да връчи мандат за съставяне на правителство на първата по численост парламентарна група.

Снимка: Ладислав Цветков

Според лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов,  България е изправена пред множество проблеми, които максимално бързо трябва да намерят решение.

„В парламента ще направим всичко, което зависи от нас, да поставим въпросите, които смятаме за важни и належащи“ посочи той.

„Считаме продължаването на всички т.нар. противоепидемични мерки за нещо, което трябва да бъде прекратено като практика, а зеленият сертификат трябва да се премахне като много тежка дискриминационна форма“, заяви Костадинов. Той определи като приоритетно децата да получат нормално образование, което вече трета учебна година здравната криза възпрепятства. Проблемът с високите цени на тока и външнополитическите отношения на България, най-вече със Северна Македония, също са приоритетни за „Възраждане".

Предложенията за борба с пандемията да отчитат както нормалното функциониране на здравната система и съхраняването на живота и здравето на българските медицински специалисти, така и животът и здравето на всеки български гражданин, препоръча президентът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!