„Имам очаквания от изпълнителната власт, президентът има представителна власт“.

Това каза на влизане в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в отговор на въпрос какво очаква от новия мандат на Румен Радев.

„Силно се надявам, че президентът ще бъде действително обединителна фигура на нацията и когато има проблеми, които очевидно разделят обществото, ще заема страната на мнозинството, а не на малцинството“, каза Костадинов.

„За съжаление, сега виждаме, че той заема по-скоро страна, която не е в интерес на българските граждани по конкретния казус със зеления сертификат“, каза още лидерът на „Възраждане“.

Той е на мнение, че президентът винаги трябва да заема страната на мнозинството, иначе нарушава основния принцип на демокрацията, че мнозинството определя дневния ред, а не малцинството.

„Пожелаваме успех на Радев, надяваме се наистина да е обединител на нацията“, каза от своя страна Цончо Ганев от „Възраждане“.

Той допълни, че първоначално партията е подкрепяла Румен Радев, но след въвеждането на зеления сертификат и назначаването на „министри на Борисов и Плевнелиев“ - не.

„Това, заедно с политиките на неговите министри, изказванията за еврозоната и зеления сертификат, определиха нашата политика спрямо него и издигнахме наша кандидатура на изборите за президент“, припомни Цончо Ганев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!