Гинка Върбакова повтори думи от пресконференции на ГЕРБ и вече никой няма съмнение кой стои зад нея. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя отговори на думите на Върбакова от съвместното заседание на парламентарните комисии по енергетика и контрол над службите за сигурност, че щом Нинова пита как може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ, тя в същия тил задава въпроса „А как може млада дама, от село Крушовица, на 28 години, да си купи „Техноимпекс“?, явно визирайки лидера на социалистите.

„Техноимпекс“ не влиза в дома на 3 млн. българи, както влиза Гинка, не им бърка в джоба и да им изважда парите за сметките за ток. Нито е националната електрическа мрежа и националната сигурност. Това е голямата разлика – каза Нинова. – Ако някой до вчера се е съмнявал кой стои зад Гинка от Пазарджик, мисля че след това изказва не вече няма съмнение – тя повтори едно към едно изказвания от пресконференции на ГЕРБ. Буквално. Написани. Дори не ги беше запомнила, милата, просто ги прочете“.

От БСП категорично отрекоха да са имали интерес към сделката за ЧЕЗ.