"Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна", коментира на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на журналистически въпрос по повод на подобни коментари от Реформаторския блок.

Нинова съобщи, че днес са подписали двустранни споразумения между коалиция "БСП за България" и Конфедерация "Гражданско общество" и Национален алианс "Род, единство, държава". Тя посочи, че двете организации припознават предизборната платформа на БСП и това, което ги свързва, е България и родолюбието. По думите й това е част от втория кръг разговори с граждански структури и патриотични съюзи от страната. Нинова отбеляза, че повтарят мрежата от подкрепа за президента Румен Радев.

Лидерът на БСП коментира, че няма да има разместване на парламентарни листи, а в неделя те ще бъдат утвърдени от Националния съвет на БСП както са подредени от областните структури. Тя съобщи, че о.р. бригаден генерал Димитър Шивиков от Конфедерация "Гражданско общество" вече е включен в листата в Пловдив-област като гражданска квота.

Нинова отказа да каже как служебно е подредена листата във Варна. Как наредихме Варненската листа ще разберете в неделя, предпочитам колегите от Националния съвет да чуят от нас предложението, а не от медиите, коментира в отговор на въпрос Нинова. Тя посочи, че е имало отводи и във Видин.

Относно резултатите от ревизията, направена от служебния кабинет, лидерът на БСП каза, че ще коментират доклада за ревизията на кабинета "Борисов"2 в понеделник, след като бъде публикуван и се запознаят с него.