Часове след официалното й обявяване за победител, Корнелия Нинова свика тясното партийно ръководство. Поздрави партията за проведения избор и намекна, че промените на високите етажи тепърва предстоят. 

„Предстои конгрес на 26-ти, на който ще бъде избиран нов Национален съвет. Досегашният ще има само още едно заседание. На конгреса ще има избор на нови членове и от тези нови членове аз мога да предложа Изпълнително бюро“, посочи лидерът на БСП. 

Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната модерна лява партия, заяви Корнелия Нинова на брифинг. Според нея с кампанията за избор на нов лидер БСП е направила показно как се правят избори.

„Над 1000 секции без инциденти и подправени протоколи. Бързо приемане на бюлетините от цялата страна. Показахме висока институционална култура“, отбеляза лидерът на БСП.

По думите й при избора е имало висока избирателна активност – безпрецедентна за България във всички видове избори.

„Повече от половината от всички членове на партията са ме подкрепили, това показва, че БСП е консолидирана и единна“, посочи Нинова. 

"Всички внушения, че БСП е раздирана от противоречия, приключиха във вчерашния ден. Партията показа, че е в удивителна кондиция. Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката в последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин" отбеляза тя.

Нинова припомни, че този курс е на чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. 

„Промяната в БСП е необратима, сега имаме задача да направим и промяната в България необратима“, каза тя.

Класиралият се на второ място Кирил Добрев поздрави Нинова и й пожела да има същата мотивация и в спечелването на предстоящите парламентарни избори.

„Рухнаха няколко мита - че съм кандидата на ГЕРБ , или на ДПС, или на вътрешната опозиция. Тези 8 000 гласа са гласове по любов. Имам съмнения, то и Лукашенко го избраха с близо 80 процента, но има и хора на различно мнение“, отбеляза той. 

Добрев допълни, че са подадени 78 жалби, но по тях трябва да се произнесат партийните органи.

От комисията по избора контрираха и посочи, че може да се направи заключението, че всички жалби и сигнали са несъществени и не влияят върху изборния резултат.