Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че очаква до края на деня окончателния вариант на коалиционното споразумение. Тя участва в заседание на Председателски съвет в парламента, където беше обсъждана темата за въвеждането на зелен сертификат за вход в сградата на парламента.

Готвеното коалиционното споразумение се очаква да бъде подписано от "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България".Нинова не даде отговор на въпросите, свързани с броя на министерствата, които евентуално БСП би получила.

По думите ѝ вчера е била проведена среща с "Продължаваме Промяната", по време на която критичните бележки са били изчистени. Корнелия Нинова съобщи, че между БСП и мандатоносителят вече нямало разминавания.

"Чакаме одобрението на другите коалиционни партньори. При нас още вчера са изчистени допълнителните въпроси. Чакаме одобрението на другите, за да можем да излезем пред Националния съвет със сериозно предложение", обясни Нинова, цитирана от БТА.

Нинова уточни, че разминаването е било в обособената законодателна програма на бъдещото мнозинство, където е имало пропуски най-вече по отношение на социалната сфера. Сред тях тя визира увеличението на майчинството, безплатните лекарства за деца, плащанията за второ и трето дете.

Нинова информира, че Националният съвет на партията, от който се очаква да одобри бъдещото коалиционно споразумение, ще бъде насрочен в момента, в който от БСП получат от мандатоносителя окончателния вариант на документа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!