Лидерът на БСП Корнелия Нинова и Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева размениха остри реплики за командировката на двамата социалисти Иван Иванов и Йордан Младенов на ловно-рибарско изложение в Залцбург.

Председателят на парламента показа подписа, с който се разрешава пътуването на двамата депутати в Австрия.


„Няма как някой да замине в командировка без това да е съгласувано с парламентарните групи. Ако г-жа Нинова не може да си контролира хората, аз не съм причината за това”, така Караянчева отговори на коментара на Корнелия Нинова по-рано през деня, която заяви, че се харчат неразумно народни пари.

„Ако зависеше от мен не бих поставила подпис под такава командировка. И не е разбираемо, че г-жа Караянчева се е подписала. Мнението ми е, че дори да сме в Народното събрание, не бива да се харчат народни пари за изложение по лов и риболов”, каза Корнелия Нинова.


bTV научи, че подписът под искането за командировка е на заместник-председателя на парламентарната група на социалистите Драгомир Стойнев. Потърсихме двамата червени депутати, но те отклониха поканата ни за интервю. Йордан Младенов обаче съобщи в личния си профил, че ще заплати служебното пътуване.

Народният представител от Обединени патриоти Александър Сабанов, който също е бил на изложението в Залцбург, потвърди, че отсъствието му е било съгласувано предварително.

„Аз съм командирован от предната неделя, когато летях за Брюксел за икономическа комисия. Аз реално в сряда казах, че при нужда бих се прибрал веднага, но не се наложи, защото кворумът беше осигурен”, коментира Александър Сабанов.

По това време всички от БСП не присъстваха, а при регистрацията мнозинството не разполагаше с достатъчно гласове.