Кметове от ГЕРБ твърдят, че полицаи са ги карали да подписват документи за купуване на гласове без доказателства. От МВР казаха за bTV, че полицията работи по няколко сигнала за търговия с вот на територията на София-област.

През обиски и снемане на обяснения минава кметицата на Брусарци Наташа Михайлова заради съмнения за купуване на гласове. Малко преди обяд в кабинета й влизат полицаи по анонимен сигнал, че тя, брат й, приятелят й и председателката на Общинския съвет се занимават с купуване на гласове.

„Няма име, няма доказателства. Излязох като някакъв велик шеф на ОПГ или някакъв как беше там Дон Корлеоне в пола“, разказва тя. По думите й след обиска в кабинета й, следва и проверка в дома.

Кметицата подписва предупредителен протокол. Два дни по-рано икономическа полиция е посетила и кмета на село Петърч Борислав Борисов, който също е подписал предупрудителен протокол. Освен това е дал сведения, че познава лицето Борислав Станков.

Снимка: bTV

Същият екип на полицията е повикал в районното в Костинброд и въпросния Борислав Станков – съпруг на общинската съветничка Даниела Станкова, за да подпише същият протокол след сигнал за купуване на гласове. И на нея не са казали кой е подателят на сигнала.

От МВР казаха за bTV, че полицията работи по няколко сигнала за купуване на гласове от няколко души, а материалите са предадени на прокуратурата.