Столичните общински съветници няма да заседават по време на предизборната кампания по предложение на председателя на съвета (СОС) Елен Герджиков, който обяви още, че излиза в отпуск, тъй като е член на предизборния щаб на ГЕРБ.

Представителите на БСП в СОС обявиха решението за неефективно и заявиха, че се губи време за приемане на важни решения. Съветниците от ГЕРБ обаче контрираха, че залата на общинския съвет не е трибуна за предизборна кампания и агитации на партиите.

По-рано беше оттеглена една точка, а останалите седем, по които трябваше да заседават съветниците - отложени. Сред тях беше и концесията за строителство на градски СПА комплекс и реконструкцията на Централната минерална баня в Банкя.

Кметът Йорданка Фандъкова се аргументира с липсата на дискусия с жителите на района по въпроса и обяви, че в следващите месеци ще са необходими сериозни обсъждания и разглеждане на всички предложения на гражданите.

„За съжаление, дълги години въпросът не е бил решаван. Сградата на старата баня в "Банкя", която е и паметник на културата, е в изключително тежко състояние”, каза Фандъкова, според която след като проблемът е отлаган толкова време, може да изчака още няколко месеца, за да се вземе най-доброто решение.

По-рано пред сградата на общината се събраха столичани, които поискаха оставката на Фандъкова заради концесията на банята. Протестът им кметът нарече политически: „Вижте кой протестира и ще разберете за какво става дума. Много партии започват и провеждат своята предизборна кампания чрез искането на оставки”.