Майката на децата, която беше задържана за 24 часа, вече е освободена.

Нейни роднини споделиха, че на 30 април жената излиза цигари. Огънят пламва, докато е навън.

Според местни причината е късо съединение.

На метри от мястото, където е станал пожарът, се намира Дирекцията за социално подпомагане. На запитване от bTV дали децата и майка им са били в полезрението на социалните, от Агенцията за социално подпомагане все още не са отговорили.

„Точно влязох да си гледам филма и по едно време гледам, черен пушек, че излиза. Съседът излезе – удари един крак във вратата и после излезе един огън и не успяхме да спасим децата и това е“, разказа съседка на семейството.

Нейният фургон също е изгорял и в момента няма къде а живее. Казва, че преди инцидента е плащала около 200 лева наем. Имала е ток и вода.

А от общината, която се намира на около 100 метра от мястото на инцидента, твърдят, че не са знаели за фургоните и техните обитатели и ток и вода не са прекарвали.

„Този тип хора за кратък период от време се нанасят в определени фургони тип сгради, с което ние реално няма как да сме запознати, защото тези хора не са регистрирани на територията на Община Божурище. Когато няма сигнал, с който да уведомят общината за дадено действие, няма как да знаем, че в определен имот живеят хора“, коментира кметът на Божурище Георги Димов.

По думите му общината вече е започнала собствена проверка на случая.