Сериозно изпитание за учениците от Клуба по дебати и английска реч в Езиковата гимназия в Благоевград. Те са национални шампиони 4 поредни години и са донесли десетки медали на училището си.

Разходите за участията им в състезания обаче родителите финансират сами. Учителката им по английски език, която е и ръководител на клуба, инициира кампания за набиране на средства. Така ще осигури участието им в следващите две надпревари.

„През февруари е първото от двете състезания, които предстоят на талантливите ученици от Благоевград. Те са решени да донесат в училището си нови медали и награди, но имат нужда от финансова подкрепа“, споделя ръководителят на клуба Мария Стоянова.

„Всичките пари, които харчим по отношение на състезанията, като такса за участие, за пътуване, за хотели, за джобни и всички свързани дейности са за сметка на родителите. Те са четирикратни национални шампиони, в близките 3-4 години няма други“, отчита още Мария Стоянова.

Учениците от клуба са силно мотивирани да продължат, да носят гордост на родители, учители и на гимназията си.

Ученици от клуб по дебати и английска реч също имат какво да кажат.

„Мисля, че ако се помага и такива неща се случват по-често, мисля, че младите ще се чувстват по-комфортно да остават тук и да променят държавата към по-добро“, споделя едно от децата.

„Смятам, че нашият клуб помага не само на нас, но и на всички около нас“, казва друго дете.

Учениците от клуба по дебати вярват, че силата и уменията, които са развили с времето, са онова нещо, което помага страната ни да се промени в по-добро място за живеене.