Няма никакво съмнение, че дата на отказа ми от канадско гражданство е 21 април тази година. Това обяви при посещение в бившата военна авиобаза в Равнец министърът на икономиката Кирил Петков.

„Това беше първият момент, когато имаше потенциал да бъда поканен като министър… Освен това, имам абсолютната документация, че тази апликация е изпратена на 21 април, както имам и имейли, потвърждаващи това от канадските власти“, обяви министърът. 

Заради спора около гражданството му от ГЕРБ сезираха Конституционния съд и той образува дело по казуса.

Петков обяви, че ще се съобрази с решението на Конституционния съд, но разчита, че датата на отказа му от канадско гражданство ще се приеме като безспорна.

Преди дни той обяви, че вече има документи от Канада, който е изпратен канадското посолство в Румъния.

„Още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема“, каза днес Петков.

За посещението си в бившата военна авиобаза в Равнец той каза: „Министерството на икономиката и аз лично, и президентът, работим много в едни и същи рамки. И даже причината, за която аз съм тук е, че той самият каза: „Това е една страхотна възможност за Бургас!“ Както знаете, той е бил пилот тук на това летище и каза: "Кириле, моля те, вкарай експерти в този проект, защото аз вярвам, че от тази зона можем да имаме страхотно развитие на индустриалните инвестиции в Бургаска област".