Полицията разполага с много сериозни данни за това, че „Килърите” готвят няколко покушения в момента. Има няколко такива сигнала, които са се натрупали от 2013 г. и по тях не се работи. Това каза в предаването „Лице в лице” разследващият журналист Катя Илиева, която е работила и 7 години в ГДБОП.

По думите й хората, които са в опасност, са тогавашният шеф на Контратерор на ГДБОП Валентин Цоновски, зам.-главният прокурор Ася Петрова, която беше наблюдаващ по делото „Килърите”, и свидетелите, като един от тях е Боян Джамалов.

В момента тези хора са застрашени, защото има реални оперативни данни за това, допълни Катя Илиева.

Има сигнали, че „Килърите” в момента готвят бягство от затвора и събират финансов ресурс, разкри журналистът.

Според нея те разполагат с ресурс и са способни да направят всичко. Има данни също, че някой от затвора им осигурява логистична подкрепа, каза тя.

Според Катя Илиева няма никакъв напредък по тези сигнали, тя има информация от кухнята и тези хора са на свобода, те се движат, нямат охрана и никой не е в състояние в тази държава да ги защити.

По темата с убийството на бизнесмена Петър Христов, Катя Илиева заяви, че от момента в който е станало убийството, като че ли МВР и управляващите ни пробутват една опорна точка – това, че „Наглите” и „Килърите” са заподозрени зад това покушение.

Според нея това е подозрително, защото в първите часове трудно може да се каже кой по какъв начин е действал.

„Но да казваш, че това е най-възможната версия, е непрофесионално. Твърди се, че това е дело на хора, които са в затвора в момента. МВР се вкарва отново в задънена улица с това изказване”.

По думите й не е имало оперативни сигнали, че се готви покушение срещу бизнесмена Петър Христов, защото, ако е имало той е щял да бъде предупреден, защото е близък до управляващите.

Още 2009 г., когато задържаха „Наглите” Цветан Цветанов каза, че е завел някакъв човек, който е дал информация и оттам е започнало разплитането, припомни Илиева и каза, че Петър Христов няма общо с разкриването на бандата на „Килърите”.

Катя Илиева заяви, че един път се е срещала с убития Петър Христов и той й е казал, че да се прави в България бизнес няма как да стане без съдействието на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Тя призова МВР и управляващите да се опитат да бъдат по-откровени към себе си. По думите й те ни спестяват с какво се е занимавал Петър Христов, с кого е бил в близки контакти, върху какви структури, институционални, и служби е имал влияние.

„Прави се аналогия във Велико Търново… разговарях с магистрати от Велико Търново, прави се аналогия между начина, по който той е влияел в този регион и Георги Вълев от „Килърите”.

Той е бил крупен бизнесмен, получавал е, както се казва, големият пай от баницата, имал е влияние в прокуратурата, в МВР, имал е близки контакти с политици. Дори с висши магистрати е имал връзка.

Същото можем да кажем – ако трябва да направим някаква характеристика за Петър Христов, този образ не се различава. Не казвам в никакъв случай, че този човек е извършвал престъпления, или го подозирам, не, в никакъв случай, но това са много идентични образи”, заяви още Катя Илиева.