Съдът постанови домашен арест за шофьора на катафалка, който под въздействието на наркотични вещества блъсна и уби жена в Сапарева баня. Магистратите в Кюстендил оставиха без уважение искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

30-годишният Радостин е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост, при управление на МПС след употреба на наркотично вещество.

Мярката трябва да се изпълнява по адресната му регистрация в Сапарева баня и му указва, че няма право да променя и напуска адреса си без разрешение на съответния орган. Изпълнението на мярката ще контролира полицейското управление в Дупница.

Определението подлежи на незабавно изпълнение, може да се обжалва и протестира в 3-дневен срок, считано от днес, допълниха от съда.

На 22 юни, около 14:30 ч., на ул. „Германея“ в Сапарева баня, мъжът е нарушил правилата за движение по пътищата, като движейки се назад не е проверил дали пътят зад него е свободен. По непредпазливост той е причинил смъртта на 64 - годишна жена от гр. Банкя, която пресичала уличното пътно платно.

Разследването показа, че деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – амфетамин, установено с техническо средство.