Скандал в Столичния общински съвет. Общинските съветници Борис Бонев и Карлос Контрера с взаимни обвинения за лошото състояния на градския транспорт в София.

Седмица след протеста на работниците от градския транспорт, свързан с лошите условия на труд, независимият общински съветник Борис Бонев обвини председателя на Комисията по транспорт, че е организирал протеста на работниците.

По неговите думи е нелепо искането на над 140 милиона лева от държавата, при положение че ръководителите на дружествата, които са около 20, взимат заплата около 5000 лева.

Последва и реакция на Карлос Контрера, който заяви, че самият Борис Бонев също е спечелил около 40 000 лв. за поставянето на табели в метрото.

„Далеч съм от мисълта, че имам организаторски способности да извадя толкова хиляди хора на улицата. Друг е въпросът, че г-н Бонев очевидно е тръгнал по пътя на левия болшевизъм. Извинявайте, но 24 000 лева за табелки в метрото – не говори добре“, каза Контрера.

„Обвиненията на г-н Контрера са абсолютно несъстоятелни. Самият факт, че той си каза -–това не е тема, която той за първи път повдига, показва, че тук няма новина. Тук има една добре свършена работа, за която ни е заплатено, без да има абсолютно никакви коментари за качеството на работа“, заяви Бонев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!