Вицепремиерът по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов свиква кръгла маса за Концепцията за интеграция на ромите във вторник в Гранитната зала на Министерския съвет.

Каракчанов е поканил общественици, интелектуалци и представители на гражданското общество, за да чуе тяхната позиция за мерките, които държавата трябва да предприеме за справяне с проблема с маргинализираните цигански общности.

На разговора са поканени също професори, академици, интелектуалци, артисти, представители на НПО, журналисти и граждани.

Преди два месеца Красимир Каракачанов представи пред обществото Концепция за промени в политиката за интеграция на ромския етнос. Тогава той заяви, че ако концепцията не се реализира, ВМРО няма място в управлението на държавата.

Събаряне на незаконните ромски гета,контрол на социалните помощи и раждаемостта, безплатни аборти – това са само част от мерките, които вицепремиерът предложи за по-добра интеграция на ромите в обществото.