Ако до приемането на бюджета за догодина не бъдат задействани точки в управленската програма на правителството, предложени от Обединените патриоти, ластикът ще се скъса.

Думите са на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, ден след общото му изявление с премиера за състоянието на коалицията.

Каракачанов каза, че напрежение в коалицията има и посочи 11 точки от програмата, предложени от него и Обединените патриоти, по които нямало развитие – например минимална пенсия от 300 лв., военно обучение в училищата, доброволна военна служба и концепция за интеграция на ромите.

Според Каракачанов не било нормално като вицепремиер по сигурността да научава от медиите за "неща, които прави МВР", а именно такава била тенденцията през последната година.

"Ластикът наистина е опънат. Аз не искам да го късам, но той ластикът си има своя фаза на крайно опъване и след това изплющява нанякъде. Той ще се скъса сам, кво да го пусна аз. Аз не съм се женил за Министерството на отбраната или въобще за министерски пост", коментира Красимир Каракачанов.

От правителствената пресслужба заявиха, че премиерът коментира вчера достатъчно ясно състоянието на коалицията и че няма нова ситуация, която заслужава нов коментар.