„Призовавам регионалния директор на МВР в Кърджали да излезе публично и да заяви дали, как, и с какво съм го заплашвала“, заяви във видеообръщение Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Така тя отговори на твърденията на вътрешния министър Бойко Рашков, че е заплашвала с уволнение полицейски шеф заради акция срещу търговия с гласове.

„В противен случай ще приема казаното от вътрешния министър Бойко Рашков за показна наказателна акция срещу мен, която цели да ме дискредитира персонално в навечерието на изборите и да предизвика ескалация на напрежението в региона“, заяви Цвета Караянчева.

„Свидетели сме на чудовищни манипулации от страна на служебното правителство на Радев, на брутална гьобелсова пропаганда и внушаване на страх у хората в цялата страна - и в частност в Кърджалийско, прикрити зад фасадата за борба с купения вот“, смята тя.  

„Подобна груба полицейщина, такива обиски, арести по донос, разчистване на сметки и подгряване на сценария „Гласове срещу дърва“ България не помни от мракобесните тоталитарни времена", отбеляза Цвета Караянчева. 

„На всички, които репресивната машина на Рашков продължава да мачка и преследва, ще кажа: „Не се страхувайте, няма верига за истината, а истината е на наша страна“, заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ.