В основата на всичко стои думата диалог. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

По думите му партията е обявила приоритетите си пред държавни глава.

„Държавата се намира пред множество от кризи. Българските граждани имат нужда от стабилност и сигурност. Те очакват от Народното събрание и новото правителство решаване на проблемите им и повишаване на стандарта на живот“, каза Карадайъ. 

Лидерът на ДПС посочи, че очаква да види официалната програма на новото правителство. Той посочи, че персоналният състав на правителството не е маловажен.

„Тепърва ще видим какво ще предложат като програма и какъв ще е персоналният състав на новия кабинет. Не противоречи на законите на физиката ДПС да го подкрепи“, допълни той.

Карадайъ посочи, че ще коментират, когато стане ясен съставът на Министерския съвет.

Попитан дали в ДПС има депутат, чиято основна роля е да бъде охрана, Карадайъ заяви: „Мен ли визирате? Да, охрана съм – на всички български граждани, на човешките, гражданските и политическите права. Не само аз, а цялата партия сме охрана“.

Кадарайъ отклони въпроса за смяна на главния прокурор Иван Гешев. „Реформа в съдебната система – да, дотолкова, доколкото минава през законодателството, защото законодателният орган е НС. Отговорността за персоналните промени е на компетентните органи“.

Според него не е лоша идея достъпът до Народното събрание да бъде със зелен сертификат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!