Очакванията на обществото ни са за редовно правителство. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с ДПС за съставяне на правителство. 

„Българските граждани тази година на три поредни избора дадоха своя глас за промяната. Очакванията на обществото ни са за редовно правителство и затова за нас е важно мнението на всяка една парламентарна група за дейността на парламента и очакванията, свързани с новото правителство“, посочи държавният глава.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отговори, че трите избора тази година са заради политическата криза в страната, а тя не настъпва за един ден. 

„Според нас преодоляването на политическата криза може да се случи с диалог между партиите, политическите субекти и институциите. Не е нова тема за нас. ДПС през годините неведнъж сме предупреждавали, че може да се стигне до такава политическа криза“, заяви Карадайъ. 

Снимка: БГНЕС

Той посочи, че за тях е важно да се възстанови държавността. Мустафа Карадайъ потвърди, че държавата има нужда от редовен кабинет с оглед на кризите, пред които страната ни е изправена. 

„Те изискват отговорни политически субекти с бързи, спешни, действия за преодоляване на кризите и с поглед в бъдещето. Безспорно има теми, които ние трябва да ги ускорим. Може да се окаже, че сме на ръба фатално да закъснеем за Плана за възстановяване. Възможностите, които бихме имали при одобрен План и оперативни програми, могат да дадат тласък за развитието на икономиката на страната. Това ще подобри стандарта на живот на гражданите“, допълни Карадайъ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!