„След изборите има определена промяна и всички трябва да се съобразяваме с тази промяна“, заяви президентът Румен Радев пред представителите на ГЕРБ-СДС по време на консултациите за съставяне на правителство.

„Вие сте формация с богат политически опит и аз вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост“, каза президентът.

По думите му той ще бъде също толкова критичен към всяко следващо управление, както е бил критичен към управлението на ГЕРБ преди.

„Хората очакват от вас да бъдете конструктивни. Въпросът е постигнатото през последните месеци да бъде надградено и да вървим напред, а не назад. Аз очаквам, а и обществото очаква да бъде конструктивна и силна опозиция“, каза още Радев.

Десислава Атанасова от своя страна заяви, че коалицията им ще бъде силна опозиция по отношение на отстояване на демокрацията, законността и спазването на конституцията.

Снимка: БГНЕС

„Последните месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година, най-силно по отношение на симпатизантите и членовете на ГЕРБ-СДС“, каза още Атанасова.

Тя увери президента, че коалицията ще бъде насреща, ако новото коалиционно правителство има нужда от помощ или съвет.

Снимка: БГНЕС

„Всяка грешка ще бъде осветлявана и сочена. Позицията на опозиция го изисква, а и за да има добро управление, е необходимо да има силна и знаеща опозиция“, каза още Атанасова.

Тя не се съгласи с оценката на Румен Радев за работата на служебното правителство.

„Не оценяваме оптимистично това, което предстои за България. Реалната оценка е, че предстоят кризи и трябва единение“, каза още Атанасова.