Каналджия, който оставил 150 евро в караулката в нощта на спецакцията, е основният свидетел на прокуратурата срещу задържаните за трафик на бежанци полицаи. Това стана ясно днес по време на заседанието на Апелативния специализиран наказателен съд, който не уважи исканията за по-лека мярка за неотклонение на четиримата.

Според съда има достатъчно данни, че Продан Георгиев, Георги Жеков и Николай Григоров и Красимир Евтимов са извършили престъпленията, в които са обвинени, а първоинстанционният съд е постановил основателно техните мерки. Тримата остават в ареста, а Красимир Евтимов ще бъде под "домашен арест".

Съдът отхвърли възможността обвиняемите да се укрият, но посочи, че има реална опасност те да извършат ново престъпление с оглед и високата степен на обществена опасност на действията, в които четиримата са обвинени.

В хода на заседанието стана ясно, че обвиняемите са взимали по 50 евро на кола с нелегални мигранти, като в престъпната група в последствие са били привлечени и други служители, които все още нямат повдигнати обвинения, предаде агенция „Фокус”.

Прокурорът по делото Емил Галипонов изтъкна, че те са извършвали дейността си по изключително професионален начин, съвсем съзнателно, трайно и регулярно с цел финансово облагодетелстване.