Светлини, музика и бяла приказка на над 3600 квадратни метра. Най-големият леден парк на Балканите отваря врати в София. Леденото приключение за жителите и гостите на столицата е направено по виенски модел. 

От Княжеската градина до Орлов мост - близо 4 декара или половин футболно игрище. Най-големият леден парк на Балканите отваря врати в сърцето на София и ще остане тук до средата на месец март. 

„Преди шест месеца убедихме австрийците, че сме достойни да имаме такъв леден парк в центъра на София. Месец и половина ни трябваше, за да изградим всичко. На разположение са 2000 чифта кънки. Говорили сме със школите на Денкова, с Александра Фейгин, които да имат възможност да правят някакво ледено шоу през седмицата“, разазва Анатоли Илиев, зам.-председател на Фондация "София - европейска столица на спорта".

Церемонията по откриването утре ще събере звездите на ледените дисциплини в България.  А спортната легенда Евгения Раданова ще води демонстрациите на младите ни таланти в шорттрека.

„За мен това наистина е една изключителна възможност да покажем колко прекрасно е усещането да се пързаляш с кънки, колко голямо удовлетворение е това да можеш именно тук в градска атмосфера да се пързаляш под открито небе както е в много други европейски столици“, каза Евгения Раданова, олимпийски шампион.

А в дните преди празниците е помислено за всеки - близо до съоръжението е изграден уютен Коледен базар за каращите или придружаващите ги.