Подготовката за 17-ия подред Виенски бал в София е в разгара си. По традиция шеф Готфрид Ганстерер започна работа по менюто ден по-рано. С какво ще изненада този път австрийският майстор готвач? Поли Гергушева разказва.

На миналогодишния Виенски бал шеф Ганстерер изненада гостите с лилави картофи, донесени специално от Австрия за бала и разкошен десерт - мус от маково семе.

Тази година кулинарният посланик Готфрид Ганстерер е донесъл специално от Австрия сладко от червена боровинка - то е и специалната съставка на десерта, който около 400 души ще опитат утре на Виенския бал.

Млечен терин с червена боровинка, в менюто има още козе сирене с агнешки език, говеждо в сос от червено вино и разбира се традиционният гулаш, без които не минава нито един Виенски бал.

„Около полунощ обикновено сервираме супата гулаш. Не е лесно да танцуваш цяла нощ, за това гостите имат нужда от сила. С добрия гулаш силите се възръщат”, каза майстор готвачът Готфрид Ганстерер.

И тази година Виенският бал е с благотворителна цел. С приходите от продажбата на кувертите ще бъдат подпомогнати домове за деца от семеен тип в София и фондация „Конкордия България”.