Празник на осолената риба събира майстори готвачи и рибари на площада в Созопол днес. Любителите на деликатеса ще мерят сили в традиционния конкурс за най-вкусно морско ястие, а целта им - освен забавление, е да запазят традициите живи.

Това е четвъртото издание на фестивала, което събира не само рибари и готвачи от Созопол, но и от близките села и градове.

Тази година участниците ще се надпреварват в четири категории: веяни риби, мариновани риби, рибни консерви и тарама хайвер.

Цецо и приятели са се събрали, за да впечатлят журито.

„Тази година морето беше благосклонно към ас и ни дари с много риба. За разлика от миналата година има много паламуд и чернокоп, така че тази година сме се постарали и сме приготвили много видове артикули“, казват от компанията.

Всички те работят заедно.

„Идеята за празника възникна преди 4 години от наш приятел – Христо Михайловски, ние като общинска администрация я подкрепихме. Денят е първата събота на декември“, Мария Вълчева от община Созопол.

Храната на събитието е достъпна за купуване на място.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK