Бъдни вечер е прекрасен повод да спазим традициите. Не е задължително да прекаляваме. Може да сложим на трапезата малко на брой храни с растителен произход и да покажем смиреност като не се поддаваме на изкушението да представим огромен брой ястия.
Според доц. Мария Николова, Бъдни вечер е чудесен повод да опитаме с минимализъм в храната, като поставим фокуса върху качеството.
Ето примерно меню за Бъдни вечер, с което можем да избегнем прехранването: Купичка боб (има стотици различни рецепти за приготвяне на боб, примерно с гъби или праз), къшей содена питка, сушени плодове, ошав, сезонна туршия и сурова орехова ядка.
Ако постите, бъдете много внимателни със захранването от Коледа, нека то бъде постепенно, особенно що се отнася до алкохола.
Консултацията е извършена специално за bTV. Всяка събота в bTV Времето след Новините в 19 ч. ще ви представяме полезна информация, свързана с храненето според времето и сезона, изготвена от най-добрите специалисти в България.
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте btvnovinite.bg във VIBER
Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM
Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK
Последвайте btvnovinite.bg в TIKTOK
