Дни след като отвориха заведенията на открито спазват ли се противоепидемичните мерки и пълни ли са масите в първия почивен ден? 

С инструкции защо е важно да се носят маски и как трябва да се почиства след всеки клиент - така започна работният ден в едно от заведенията. 

„Направихме и подход към тоалетната, за да може да няма струпване на хора. Има човек вътре и наблюдава, предупреждава хората“, каза Илиан Димитров, съсобственик на заведение.

Нарушения има още в първия им работен ден, но не от страна на персонала. 

„Доста от хората се опитват да ни обяснят, че „ние сме роднини, всичките 7-8 човека“, но им казахме, че е абсурдно. Започнаха едни разправии, ние си забравихме личните карти, как да докажем. Безкомпромисни сме, има време, когато всички ще могат да седнат на една маса“, обясни Илиан Димитров.

В предаването „Тази събота“ проф. Кантарджиев напомни, когато се срещаме с приятели, да избягваме близък контакт с тях.

„В един град Хейнсберг 950 души бяха изследвани за имунен отговор. Тези, които са били на карнавал в града. Те са се целували, пили заедно бира, прегръщали и те карат най-тежко карантината“.

Още с отварянето на заведенията на открито започнаха и проверки от здравната инспекция и агенцията по храните.

Докога ще продължат – не е ясно.