След интервюто на премиера Бойко Борисов пред bTV парламентарното управляващо мнозинство препотвърди, че сега не е време за предсрочни избори, а правителството е стабилно. Според тях, никой не е в позиция да предизвика предсрочен вот, макар че имало опити за дестабилизиране на държавата. Тази стабилност ще се докаже и на предстоящите европейски избори, където ГЕРБ ще спечели, казаха още от партията.

„Не мисля, че има условия за предсрочни избори. Ако някой мисли, че може да ги предизвика, си е направил грешен анализ на ситуацията, а когато имаш грешен анализ, няма как да взимаш и верни решения. Това означава, че моята прогноза за европейските избори е, че те ще бъдат загубени от опозицията, а това ще гарантира и 4-годишен мандат”, отбеляза Тома Биков от ГЕРБ.

Председателят на ПГ на „Обединените патриоти” Волен Сидеров каза, че ако евентуално има някакви рокади в кабинета, той би насочил погледа си към външния министър заради Пакта за миграцията.

„Ако визирате вицепремиерите, достатъчно ясно г-н Борисов заяви, че е работа на „Обединени патриоти” да решават кои ще бъдат нашите представители в правителството”, посочи Красимир Богданов от „Обединени патриоти”.

Атака имаше и от ВОЛЯ, които от дни призовават за оставки на двамата вицепремиери на патриотите - Каракачанов и Симеонов. 

Продължават да се държат като удавници за този кокал. Народът е дал право на Борисов да съставя кабинет, той носи отговорност за него. Той може да си ги запази и народът ще си каже думата на следващите избори”, коментира лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

БСП и ДПС засега не коментират думите на Бойко Борисов.