Лидерите на партиите също гласуваха. Те отправиха послания какъв трябва да бъде следващият президент.

„Да продължим промяната, за човека, който трябва да оглавява държавата, който аз съм сигурен, че ще бъде най-правилният избор за България. Според мен най-важното за бъдещия президент е да слага България над всичко. Това е ролята му и когато говорим за обединител, той трябва да обединява хората, които също слагат България над всичко“, каза лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полицейщина. Ден преди изборите да влезе полиция в Софийския университет и други университети. Това е резил“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борсов.

„Гласувах за президент държавник, който винаги ще се ръководи от българския национален интерес. Който като главнокомандващ ще се старае да има мир, България да не бъде въвличана във военни конфликти. Винаги ще налага вето на закони, в които има и най-малкото подозрение, че има корупция и лобизъм и ще превърне Консултативния съвет по национална сигурност в орган, където държавници ще мислим за България“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган по традиция гласува рано тази сутрини. Той упражни правото си на глас малко преди 8 ч. сутринта. Доган не направи коментар пред журналисти.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също даде своя глас на президентските избори. Той направи това в родното си Борино.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!