„Резил“ е Румен Радев да остане президент, защото той забърква България в международен скандал, който може да прерасне в опасен външнополитически конфликт. Това е мнението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който гласува за държавен глава.

„Само за седмица той (Радев – б.р.) успя да ни скара с нашите съседи. България от най-обичана държава на Балканите… Мразим се със Скопие, мразим се с Албания, ненавиждаме се с Турция, има реална опасност от етнически конфликт, от нелегални имигранти. Резил е да говориш за право и върховенство на закона, да откриваш инициативата „Три морета“, да ходиш на срещи на НАТО и да кажеш, че Крим е руски“, каза още бившият премиер.

Според него казаното от Радев по време на кандидатпрезидентския дебат (че окупацията на Крим противоречи на международното право, но на практика в момента е руска територия) поставя в риск и България: „Представете си за момент някой, воден от доктрината на Радев, да влезе и да завземе част от България, защото там, например, живеят мюсюлмани – по логиката на Радев трябва да го признаем“.

„Той (Радев – б.р.), ако го каже на среща на върха на НАТО… очаквам от понеделник да има тежка реакция срещу България“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов разкритикува преговарящите за правителство партии заради липсата на реакция по тези въпроси, като освен това предупреди, че високите сметки за ток и смъртността от коронавирус могат да взривят обществото: „Това, което причиниха на народа и което причиняват, в един момент ще избие“.

Вижте още във видеото!