„Гласувах за президент държавник, който винаги ще се ръководи от българския национален интерес. Който като главнокомандващ ще се старае да има мир, България да не бъде въвличана във военни конфликти. Винаги ще налага вето на закони, в които има и най-малкото подозрение, че има корупция и лобизъм и ще превърне Консултативния съвет по национална сигурност в орган, където държавници ще мислим за България“, каза Корнелия Нинова, след като гласува на втория тур на президентските избори.

Тя е обнадеждена, че този път ще има правителство, защото с лидерите, с които са се срещали до момента, имат „принципно разбирателство“.

„От вторник започват разговорите в 18 експертни работни групи. Ние сме готови с тях, така че поставяме програмите на масата и започваме да разговаряме какво ще правим“, каза Нинова.

Според нея бюджетът е едно от първите неща, по които трябва да се дискутира.

„Засега имаме мандат да започнем тези преговори с приоритети социална политика, здравеопазване, образование и икономика“, допълни тя.

По думите ѝ БСП няма да прави компромиси по отношение на Северна Македония и Истанбулската конвенция.

„Това, което ние предлагаме в нашата програма за първите 100 дни, е намаляване на ДДС на горива и на храни, а не кардинална промяна в данъчната система. Това е необходимо, ако искаме да озаптим цените. Мисля, че това е разумно предложение и се надявам колегите да проявят разбиране“, каза Нинова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!