На последното си редовно заседание правителството отчете антикризисните мерки за бизнеса в пандемията и раздаде пари за предучилищно обучение и наука.

Кабинетът одобри близо 50 милиона лева за научни програми, одобрени проекти към фонд Земеделие , за визовата система на външно министерство и издаването на лични документи от МВР.

На последното си заседание преди изборите, властта направи своеобразен отчет за отпуснатите суми в пандемията.

Мярката "60 на 40" е струвала над 1 милиард лева досега. Съхранени са 300 000 работни места. Премиерът увери, че всички плащания по нея са гарантирани до края на май

"Когато цифрите говорят и корифеите мълчат. До май месец са гарантирани всички плащания 50 лв. за пенсиите. След изборите, както народът ни подреди, ще решава новото правителство“, отбеляза премиерът Бойко Борисов. 

По мярката "80 на 20" са изплатени 153 млн. лева за запазване на близо 30 000 работници в сектори транспорт, туризъм хотелиарство и ресторантьорство. по мярлката запази ме и 75 на 0 средствата са 54 млн. лева.

"Продължава и мярката за отпускане на средства за детегледачки като до този момент 6592 семейства ползват детегледачка със средства от Министерство на труда и социалната политика", заяви министър Деница Сачева.

Кабинетът отпусна допълнително 1,5 млн. лева на първите 52 общини в страната, които са създали условия за подготовка на 4 годишните в детските градини.

Премиерът направи и оглед на строителството на интерконектора Гърция-България. По думите му до края на годината той трябва да е готов.