Преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промянатаДемократична България“ не са прекъснали. Източници на bTV от двете страни потвърждават, че е обсъждано съвместно управление и подкрепа за втория мандат.

Продължаваме промяната“ отказа да коментира темата.

В студиото на „120 минути“ Надежда Йорданова обясни, че постигне ли се договорка с ПП-ДБ, то тя ще бъде подложена на обсъждане във всички органи на двете формации, както и в самата коалиция.

Каква ще е развръзката - ще научим в утрешния ден.

Точно в 15 часа Мария Габриел ще представи в президентството съставът на своя кабинет. Имената се пазят в дълбока тайна, но ДПС и „Има такъв народ“ ще имат свои министри.

Трите парламентарни сили ще разпределят 20 места в Министерския съвет.

Снимка: bTV

Мандатоносителите залагат на експерти и не губят надежда, че ще получат 121 гласа или възможност този проектокабинет да бъде избран и от парламента. Засега кабинет "Габриел" има 116 гласа.

„Има и един по-елегантен начин да се случи това правителство, ако ДБ не желаят да натиснат копчето „за“. Могат просто да не гласуват, защото тогава 116 ще бъдат достатъчни“, коментира в „Тази неделя“ Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Партньорите от Продължаваме промяната не очакват изненади от парламентарната група на коалицията и са убедени – „не“ на правителство с първия мандат. Ще предложат свое с втория.

Подкрепа за първия мандат няма да дойде и от „Възраждане", потвърди лидерът на партията Костадин Костадинов. Против кабинет „Габриел“ взеха решение да гласуват и от БСП.