Явор Божанков ще води листа на коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в Габрово. Това потвърди Божанков пред bTV.

Той ще е водач и в един от трите многомандатни избирателни райони в София. Обсъжда се да получи първото място в 23-ти МИР в София. 

Припомняме, че в предишното 48-о Народно събрание Явор Божанков беше отстранен от ПГ на БСП след острото си изказване от трибуната заради позицията му за руската инвазия в Украйна.

Явор Божанков беше част от ПГ на БСП в последните пет парламента, като до момента Божанков винаги се е кандидатирал от избирателния регион Велико Търново.

По информация от източниците ни, „Демократична България“ ще поведат листите в 9 района, сред тях Добрич, Разград, Видин, Русе, Кърджали, Търговище и Велико Търново.

От „Продължаваме промяната“ ще дадат отново първо място на бившия депутат от „Има такъв народ“ Радостин Василев. На този вот той сменя Габрово с Плевен.

Спряганият за 24-ти МИР в София е Христо Иванов - на мястото на Кирил Петков. В утвърдения като лидерски 25-ти МИР листата пак ще поведе Христо Петров - Хазарта.