Заплахи за саморазправа и за убийство и закани за съдебни дела – до това доведе смъртта на домашно куче в Ямбол, разказа кореспондентът на bTV Дани Атанасова.

Тригодишното животно, порода алабай, умира за два дни. Собствениците подозират, че причината е храна, подхвърлена в двора им от техен съсед. Мъжът е записан от охранителната камера.

Снимка: bTV

Според Гроздан Гроздев – собственика на кучето, то е отровено с хляб, накиснат с концентриран антифриз. Мъжът намерил хляба и го прибрал във фризера, но той така и не замръзнал.

Снимка: bTV

След смъртта на кучето си Гроздев пуска в социалната мрежа снимка на предполагаемият отровител – Пламен Пенев.

Снимка: bTV

Следват множество коментари и призиви за саморазправа. Заради публикацията Пенев се страхува за живота си.

Снимка: bTV

Признава, че е хранил кучето, но отрича да го е отровил и твърди, че ще подаде жалба в полицията. „Той (Гроздев, бел. ред.) ме изтипосва все едно съм най-жестокият човек на света“, казва Пенев.

„Обвиняват ни, направо сме се видели в чудо. Разтреперани сме. Обиди, заплахи...“, казва съпругата на Пенев – Димитрина, като посочва, че са заплашвали и детето им.

В квартала обаче твърдят, че Пенев бил агресивен към животните и го обвиняват в убийството на бездомни кучета. Пенев отрича и тези обвинения.

Гроздан Гроздев
Снимка: bTV

Гроздан Гроздев иска мъжът да бъде съден, като казва, че „този психопат утре ще отрови някой човек“.

Очакват се резултатите от токсикологичния анализ на кучето.

Вижте историята в детайли във видеото: