Търканията вътре в обединението "Изправи се! Мутри вън!" са преодолени и в новото Народно събрание то ще участва като парламентарна група. Това стана ясно след среща на участниците в опозиционната коалиция.

Председател на ПГ на ИСМВ ще е Мая Манолова, а адв. Николай Хаджигенов ще е неин заместник. Татяна Дончева пък ще бъде предложена за зам.-председател на парламента.

Те ще поискат още в петък премиерът Бойко Борисов да бъде изслушван за Плана за възстановяване и устойчивост, а сред първите им законодателни инициативи ще са създаване на комисия за ревизия на предходното управление, приемане на закона за личната помощ и подкрепа за бизнеса през мерките по време на извънредното положение.

"Утре в 9:05 чакам ключовете на джипката и ключовете за къщата в Бояна, а също и проект на решение за оставката", заяви адв. Хаджигенов.

"Изправи се! Мутри вън!" не коментираха дали ще преговарят за министерски постове в евентуално правителство, предложено от втората по големина формация в парламента. Те ще номинират Татяна Дончева за зам.-председател на Народното събрание

ДПС засега запачва мълчание за офертата кабинет без Борисов и по отношение на номинациите си за ръководство в парламента.

"Демократична България" ще коментират утре позицията си по отношение на управлението и ще посочат председателя на групата си.

От втората по големина партия "Има такъв народ" потвърдиха, че имат кандидатура за председател на Народното събрание, но са категорични ,че ще я обявят номинацията от парламентарната трибуна утре.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!