„Изправи се.бг“ разпространиха кадри от вътрешността на НС, не които е запечатан момента, в който извеждат протестиращите. По думите им, те са "извлечени" и за употребената сила ще търсят правата си по закон.

След близо осем часа отказ на протестиращите да напуснат парламента, малко преди 19:00 ч. ситуацията в Народното събрание стигна до развръзка и те бяха изведени.

Всичко започва около 10:00 ч. сутринта. Мая Манолова и нейни сподвижници от движението "Изправи се.бг", както и майки на деца с увреждания от организацията "Системата ни убива" не са допуснати до заседание на комисията по енергетика на Народното събрание, за което са имали пропуски, твърдят самите те. Протестиращите отказват да напуснат парламента.

Снимка: btvnovinite.bg

Няколко часа по-късно, около 18:30 ч., НСО се намесиха и изведоха протестиращите.

По повод случилото се Националната служба за охрана изпрати позиция до медиите, в която се казва, че "спазва стриктно приложимия към дейността и функциите й закон и съответните подзаконови нормативни актове".

"НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока", пише в съобщението.