Измама с името на директора на болница "Света Екатерина" - проф. Генчо Начев. В интернет от негово име се рекламира медикамент с почти чудодейни свойства срещу сърдечно-съдови проблеми.

Само преди седмица проф. Начев опровергава същата реклама. След обаждане на познат обаче научава, че отново се е превърнал в рекламно лице на добавка, която според описанието лекува хипертония.

„Не бях изненадан, защото не е за първи път - лекарство с чесън, лимон и не знам си какви магии...  кукувича прежда. Много грозно и не е морално да се спекулира с доверието на хората, особено когато трябва да се продава нещо, което не е доказано“, коментира проф. Генчо Начев.

На добавката се приписват чудодейни свойства - че удължава живота и  разгражда килограми холестерол и тромбози.

Според рекламата - в болниците у нас тя се използва за лечение само на депутати и министри.

„Ние лекуваме министри и депутати, но не сме използвали такава добавка. Няма такова лекарство, което е панацея и лекува хипертония, холестерол и кръвоносни съдове“, обясни още Начев.

Екипът ни също поръча добавката.

„Няма противопоказания. Комплексът съдържа натурални екстракти от растения, което гарантира пълна безопасност дори в комбинация с други медикаменти“, казаха по телефона.

У нас добавките се контролират от  БАБХ. Оттам казаха, че  няма регистриран продукт с това име. Такъв медикамент няма и в регистрите на изпълнителната агенция по лекарствата.

Сайтът вече не е активен. Добавката обаче продължава да се предлага в интернет.