Поетапното изключване на електрозахранването на обекти на ВиК-Шумен започва от утре. Това обявиха в официално прессъобщение от електроразпределителната фирма "Енерго-Про".

Причината - просрочени задължения за консумирана електроенергия, които се равняват на милиони левове. За периода 09 –11часа утре без електрозахранване ще останат част от административните сгради.

Крайната мярка се предприема съгласно обявен вече график. Съоръженията, осигуряващи водоподаването, няма да бъдат засегнати от прекъсването, подчертава енергоразпределителят.

"Въпреки поетия ангажимент за покриване на задълженията, до момента няма извършено плащане", се казва още в съобщението.

През миналата седмица се появи информация, че шуменското дружество ще получи финансиране през държавния ВиК холдинг, за размер от 7,5 млн. лв., за да покрие сметките за ток, но към момента това все още не е факт.

От ВиК-Шумен обявиха, че ръководството на дружеството прави всичко по силите си, за да осигури нормално водоподаване на клиентите си и призова енергото към диалог извън медийното пространство.