Изгоряха две от асфалтиращите машини на фирма, която извършва ремонт на един от големите булеварди в Бургас. Той свързва града с най-големия жилищен квартал "Меден Рудник" и движението по него е много натоварено.

Заради пожара ремонтът на булеварда е затруднен.

Полицията разследва умишлен палеж, тъй като машини са били паркирани встрани от пътя, след като са приключили работа вчера. 

bTV разполага с кадри от охранителни камери, на които се вижда предполагаемият извършител.

Снимка: btvnovinite.bg

Кадри от видеокамера на близкото кръстовище показват как в 5:10 ч. лека кола спира в тревата до паркиралите машини за асфалт. Шофьорът слиза. 2 минути по-късно тръгва отново и пожарът лумва. 

Снимка: btvnovinite.bg

Огънят е овладян бързо, но две от машините са изцяло унищожени. Те са на строителната фирма "Джи Пи Груп", която асфалтира възловият булевард в Бургас. 

"За петък, събота, неделя трябваше да бъде асфалтирано, а пък виж сега какво ще стане? Забавя се работата", коментира служител на фирмата подизпълнител.

Нанесени са сериозни щети и на тролейбусната мрежа.

Булевардът, където пламна пожарът, свързва Бургас с най-големия жилищен квартал "Меден Рудник". По график 2-километровият участък трябва да е готов на 22 май. Ако има забавяне, ще е за сметка на фирмата-изпълнител.