„Къде са червените пари? ГЕРБ е от три и половина години на власт. През 90-та година кой направи приватизацията и къде са парите от нея?” Такива въпроси отправи председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборното събитие в Хасково, цитиран от прецсентъра на ГЕРБ.

От трибуната Борисов заяви, че ако е имало „по-добри и експертни партии, Господ ми е свидетел, че щях да се дръпна и да ги подкрепя да управляват. Но какъв експерт е Орешарски, който в края на 2008 година каза, че няма криза?” Бившият премиер коментира финансовите аспекти от упарвлението на предшествениците си. „Оставиха ни дефицит от половин милиард лева и вдигнаха пенсиите в последния ден на управлението си, оставяйки ни ние да ги плащаме. Платили сме с 9 милиарда повече на пенсионерите от правителството на Станишев. С 4 милиарда сме дали повече за социални помощи в условията на най-голямата световна финансова и икономическа криза“, подчерта Борисов.

„Информираха ме днес, че в Област Кърджали са минавали по селата от ДПС и са казвали, че който гласува за ГЕРБ, ще му спрат пенсиите, когато дойдат на власт“, заяви Бойо Борисов. По думите му по време на протестите през зимата се е играело със сметките за ток, защото не може изведнъж хората да получат три пъти по-високи сметки. „Някой направи тази игра, но срещу това ще се вземат мерки и няма повече да се повтори“, категоричен бе Бойко Борисов.

Председателят на ПП ГЕРБ не пропусна и да похвали свършеното и да припомни раздадени средства за нуждаещи се. „Отпуснали сме милиони за благотворителност. Дали сме пари и за църкви, и за джамии на нашите братя мюсюлмани“, каза той.

Борисов заяви още, че за ГЕРБ е важно да има стабилност и припомни демократичното правило „някои да ни харесват, други не, и да управлява този, който го подкрепят най-много хора. ”БСП не иска да управлява, а да се скрият зад някой, който да носи отговорност по време на най-голямата криза. БСП също иска ГЕРБ да спечели, но да направи нестабилно правителство. Заложници на всичко това ще бъдете вие хората“, подчерта лидерът на партията.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС