Опитът на министрите Петков и Василев да приватизират авторитета на президента и на служебния кабинет няма да предизвика електорална вълна, коментира на страницата си във Фейсбук евродепутатът от БСП Иво Христов, който беше началник на кабинета на Румен Радев. 

По-рано през деня Кирил Петков, заедно с Асен Василев и техни съмишленици, представиха идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната с проекта "Продължаваме промяната". Вярвам, че в следващия парламент "Продължаваме промяната" ще има над 121 депутата от Коалиция на почтените, обясни Петков, като уточни, че тепърва ще се види кого ще включва тази коалиция.

"Кирил Петков и Асен Василев избраха да правят свой политически проект без подкрепата на президента. Според мен сбъркаха. Петков и Василев бяха активни и полезни министри, но са политически незрели и надценяват възможностите си. Опитът им да приватизират авторитета на президента и на служебния кабинет няма да предизвика електорална вълна. Вълна можеше да предизвика политическо движение около президента и служебното правителство, но на тези избори такова движение няма. Служебният кабинет, по заръка на президента, остана да носи отговорностите по управлението на страната и го прави добре. Двамата министри могат да родят само пореден нов десен проект, което е в разрез с идеята на президента за широко обединение на демократичната алтернатива на корупционната власт", посочва в коментара си Иво Христов.

А според лидера ва АБВ Румен Петков, ако в новата партия на Кирил Петков и Асен Василев се попълва декларация за почтеност, те трябва да останат само симпатизанти. 

"Не знам дали си даваме сметка, че да си търсиш инструмент за регистрация в ЦИК или мандатоносител и да преговаряш със 7 партии, е чудовищна политическа несъстоятелност и изключителен признак за непочтеност. Те са готови да седнат на врата на всеки, който би взел някой лев да ги регистрира", коментира Румен Петков.