„Твърдението, че „Има такъв народ“ са виновни за това да няма правителство е лъжа“, написа лидерът на ИТН Слави Трифонов във „Фейсбук“.

„Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието. Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят на хората нова теза, защото така им изнася“, пише Трифонов.

„Фактите са непоклатими, на тях се базира логиката и най-важното – истината, а тя е следната: още като стартирахме ИТН аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим“, пише Трифонов.

Той посочва, че от ИТН са били готови да сформират правителство с подкрепата на ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и да понесат цялата отговорност, но протестните партии заявили, че няма да подкрепят техен кабинет.

„Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство“, пише Трифонов.

В края на публикацията си Трифонов изглежда, че коментира и новата политическа формация. „Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек човек е очарователен. После може да страдаш“, пише той.