Обединените арабски емирства (ОАЕ) официално са потвърдили, че на тяхна територия е задържан издирваният у нас бизнесмен Васил Божков. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев във Варна.

Заедно с Божков в ОАЕ е арестуван и друг от обвинените за участници в организирана престъпна група – Георги Попов, който е мажоритарен акционер в "Левски".

Започваме подготовка на документите, с които ще се иска екстрадицията им, уточни Гешев.

Разследващите са знаели кога Божков е напуснал страната, но към онзи момент все още не са имали доказателства, за да го привлекат като обвиняем, обясни Гешев. 

"Ние спазваме закона такъв, какъвто е. Ние нямаме лично отношение, нямаме лични битки. Нашата битка и моята битка е по спазване на закона и даване на справедливост на българските граждани", обясни главният прокурор. 

Вчера в София беше задържан, а после пуснат под гаранция настоящият шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев. 

Специализираният наказателен съд реши да остави в ареста бившия шеф на комисията – Огнемир Митев.

А във Виена беше арестуван още един от издирваните заедно с Васил Божков – бизнесменът Борис Бекяров.

За разпространените СРС-та с възможното участие на президента, главният прокурор заяви, че са спазили закона такъв, какъвто е. Нямало разследване около държавния глава, но не пожела да уточни за какво е делото, довело до питането му към Конституционния съд.

Във втория ден от акцията срещу битовата престъпност, разпоредена от Гешев, 11 криминално проявени бяха заловени в района на Белослав и село Синдел