Собственикът на мажоритарния пакет акции във футболен клуб "Левски" - Георги Попов, е бил арестуван заедно с бизнесмена Васил Божков в Обединените арабски емирства. 

Това потвърди официално главният прокурор Иван Гешев. 

Попов има обвинение за участие в организирана престъпна група. То му беше повдигнато заедно със 7-те обвинения на Божков.

От 6 март 2019 г. Попов е притежател на 86,6% от акциите на "Левски". На официалното Общо събрание той се представи като вицепрезидент на НОВЕ Холдинг.

Снимка: Lap.bg

Справка в Търговския регистър тогава показа, че през годините Попов участва в управлението на над 35 фирми, а собственост има в 17 от тях. Заедно с Божков той е в съвета на директорите на компаниите от хазартния сектор "Национална Лотария" АД и "Ню Геймс" АД. Със своята ГКПГ АД държи 5% от собствеността в "Лотария БГ" ООД, посочва "Дневник".

По информация на "Капитал" през 2000 г. оглавяваният от него "Йорсет холдинг" купува фалиралата Първа частна банка АД. Според Комисията по досиетата той е бил агент на Първо главно управление на ДС с псевдоним "Китин".

Заедно с единия от собствениците на ЦСКА - Юлиян Инджов, Попов е бил в ръководството на "Пътни строежи - Пълдин" АД (фирмата е собственост на Инджов и е в ликвидация).