Има една голяма опасност и тя е свързана с липсата на граждански контрол върху това, което става в политическия живот. Второ – виртуализация на политиката – тя е сякаш нещо, което се случва някъде там, по телевизията, а тя засяга всеки човек. Затова е измислен т.нар. граждански контрол, бих искал да видя едно по-събудено, освен модернизирано общество. Трябват държавнически решения. Това заяви Ивайло Нойзи Цветков.

Беше ясно още от преди изборите, че 70% от българите искат промяна, няма никаква изненада и виждаме днес изборните резултати. 70% са разцепени на много различни участници. Трябва да се случи модернизацията на тази държава, каза Мирослав Севлиевски.

Всичките 3 милиона, които излязоха да гласуват, и онези 3, които не излязоха, и онези от чужбина, които за първи път са толкова много, според мен искат промяна, каза Мартин Захариев

„Ние сме в навечерието на един процес на промяна. Затова ги правим тези избори, за да има някакъв възход. Зад ъгъла стоят милиарди, светът тича със 100 км напред. България трябва да върви с темповете на света. Ако няма правителство, в държавната администрация 3 до 6 месеца няма да свършат никаква работа. Половината бизнеси са пред закриване – хотелиерство, ресторантьорски. Хората и бизнесът иска отговорно управление“, каза Мартин Захариев.

Не съм сигурен, че може да се обобщава в смисъл, че всички искат промяна. Защо? Защото политиката не може да бъде общото желание да бъде антитетично по условие, тоест да се базира на антитеза. Ние видяхме, че самият протест се разцепи на няколко вида протеста – партии и образувания, които нямаше как да делят един площад и това го виждаме и сега като представяне в парламента. Въпросът е какво се прави и кой какво ще даде. Каква е концепцията. Тоест, да се погледне като теза, а не като антитеза и най-вече да се обърне внимание на форсмажора, на икономическата криза, да се види какво правим с бизнеса, защото бизнесът изнемогва, включително малкият и дребният бизнес, който е двигател на икономиката, заяви Ивайло Нойзи Цветков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!