„Да кажем, че съм разколебана изцяло от политиката“, призна пред журналисти председателят на Народното събрание Ива Митева.

„Политиката се оказа, че не е толкова просто нещо, по-лесно е да си експерт. Политиката се оказва сложна игра, още не съм се научила да играя“, коментира тя. Не беше категорична и в отговора дали ще се кандидатира отново за депутат: „Не знам още какво решение да взема, и аз го умувам“.

Поредното изпитание пред нея дойде днес от собствената ѝ партия, след като Пламен Николов обяви, че вече не иска да е премиер броени часове, преди НС да гласува правителството му. „Обединихме се около това да внесем констативно решение и да се проведат съответните дебати и ще се изгласува съответното решение, с което ще кажем, че оттук нататък кандидатурата на Пламен Николов няма да се гласува в парламента, структура и състав няма да има, за да може президентът да връчи следващия проучвателен мандат“, обясни председателят на НС.

Този вариант дойде след два председателски съвета и пристигане в парламента на експерти от президентството.

„Това решение общо взето всички партии го подкрепят – всички са с ясното съзнание, че дебат ще има. На тях им е ясно, че кандидатура няма – дадох им пример ако, не дай си боже, кандидатът почине или е тежко болен, ще констатираме смърт ли – това е несериозно“, разказа председателят на парламента.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!