Новият изпълнителен директор на “Холдинг БДЖ“ ЕАД инж. Георги Друмев встъпи в длъжност от днес, 9 юли. Основните приоритети в неговата работа са да се подобри изпълнението на Графика за движение на влаковете чрез осигуряване на надежден и безопасен подвижен състав и повишаване качеството на предлаганата услуга, съобщиха от БДЖ.

Георги Друмев е специалист в областта на железниците с дългогодишен опит в системата като професионалната му кариера преминава през длъжности от експлоатационната дейност до ръководни позиции. Има управленски опит и в търговски дружества от ресора на Министерство на отбраната. Завършил е ВВТУ „Тодор Каблешков”, специалност „Технология и организация на железопътния транспорт”.

За председател на Съвета на директорите е избрана Маргарита Петрова-Кариди.

В момента се провеждат конкурси за избор на нови членове, които да попълнят състава на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, посочиха още от дружеството.

Припомняме ви, че до освобождаването на част от ръководството на БДЖ в края на юни се стигна след открити нарушения по два договора за ремонт на вагони и за охрана за милиони левове, които bTV осветли в свое разследване.

От постовете си тръгнаха  Григори Григоров,  председател на Съвета на директорите и Никола Василев, изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ".

Сред мотивите за решението на транспортния министър бяха влошени показатели на дружеството сравнено с 2020 г.  година. От началото на тази пък е имало над 70 000 закъснения на пътнически влакове и лоша организация при товарните превози. Нередности са открити и при поръчки за милиони, за които ви разказахме в разследване на колегата Марин Николов.