Засилен трафик на пункт „Капитан Андреево".

Интензивно е движението на входа от леки и товарни автомобили, съобщиха за bTV от пресцентъра на МВР.

Още вчера в навечерието на празника Рамазан Байрям на пункта се образуваха колони от коли и камиони. Само за 24 часа, през българо-турската граница преминаха около 25 хил. пътници, което е в пъти над обичайния трафик.

Напрежение има и на опашката за камиони. Над 25 км. е опашката от тирове на турска страна, които чакат да влязат у нас.

За да отбележи последният ден на свещения месец Рамазан в родната къща в хасковското село Звиница, семейството на Петрие Арсой идва от Истанбул. Пътуването до родния дом се оказва кошмарно. Вчера са чакали шест часа на границата. Арсой коментира, че не е важно колко ще чакаме по границите, а важното е радостта от срещата с роднините.

След рекордните задръствания при последните дни при леките автомобили, днес трафикът продължава да е интензивен.

Причината за струпването на ТИР-ове са предстоящите седем почивни дни в Турция, което принуди превозвачите да променят графика и да изтеглят пратките си по- рано

Шофьорът Христо Аврамов чака три дни на границата. „Никой нищо не обяснява. От турска страна казаха, че бил омекнал асфалта в България не приемали камиони. Това официално в турска страна”, казва той.

От българската митницата съобщават, че за последното денонощие само на вход са обработени 900 камиона, което е максималният капацитет на пункта. Сметките обаче показват, че дори при работа на пълни обороти, опашката от камиони ще остане поне още два дни.